Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J63i84ř33í 60J90o93n31á25š

15. 9. 2016 18:45

Evropa se stává žumpou.Otázka je,zda po přetečení to bude ještě Evropa.Asi už jen přetečený septik.Tak dík!

3 0
možnosti
Foto

Bez jůtůb ani ránu. A hurá do světa hloupostí. Připomínáte mi Alice z té půvabné knížky Lewise Carolla;-)

0 18
možnosti
MK

Až se přestanete po Vašem smát, možná že se z toho světa hloupostí vrátíte.

8 1
možnosti
MK

Vstoupili jsme do EU a cíl byl, využít všech výhod (společný trh, společný prostor , volný pohyb osob i prac. síly) tak, abychom se západu se svou životní úrovní začali přibližovat. Přiblížily se však pouze ceny, zhoršila se výrazně soběstačnost a dál se rozevírají nůžky mezi bohatými a chudými; nepoměr životní úrovně zůstal stejný.

Často s Vámi paní Přikrylová bez výhrad souhlasím, ale Váš pohled na Zemana není realistický. Má řadu chyb, ale v současné době je jeden z mála, kteří kašlou na bonton a diplomacii; říká fakta bez obalu a to ti panáci v Bruselu potřebují.

Každý další president bude své mouchy, jde o to, co je dnes nejpotřebnější.

12 0
možnosti
Foto

Vite Jitko, v zásadě máte pravdu, ale zkuste uvažovat co je příčinou a co důsledkem. Systém (sui generis) vytvořily členské státy EU aby umožnily fungování hluboké ekonomické integrace. Zároveň však ztratily minimum vlivu (nevolené nebo okleštěné instituce). To je příčina. Je to jako jet zároveň vlevo a vpravo. Důsledkem je neschopnost řešit problémy, bezobsažné žvanění, bloudění v mlze a nadbytek byrokracie. JInými slovy. Je předčasné hodnotit evropský integrační proces podle pokryteckého systému, který od samého počátku nebyl schopný reálně fungovat.

1 0
možnosti
JC

J25a76n 56C39i79h11e41l87n17a

15. 9. 2016 15:37

Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.

Platón

Bez zájmu občanů o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.

Tomáš Garrigue Masaryk

9 0
možnosti
Foto

Paní Přikrylová, nevím kde získáváte informace a je zcela možná, že jste daleko fundovanější co se týče hodnocení jednotlivých úředníků celé Evropské unie než já. Já mám totiž ten zásadní nedostatek, že dost dobře nedokážu odpovědně zhodnotit práci všech úředníků na místním úřadě v Litovli a to i přes to, že tam mám několik kamarádů, pár známých i některé, které snáším nelibě.

Pokud se podívám dál, přiznám, že osobně na kraji znám tak dva tři lidi. A co teprve na státě, to už jen z doslechu. Na evropské úrovni znám pana Březinu a to spíš jeho otce a to byl pro mne Pan člověk.

Evropského úředníka, toho neznám ani jednoho.

V žádném případě si proto nedovolím hodnotit kvalitu, kompetenci a potřebnost jednotlivých úředníků tam konajících.

A pak je kolem mne, a i zde, plno lidí, kteří to umí zhodnotit velice kvalifikovaně. A tak se tedy ptám, co víte víc než já o konkrétním kterém úředníkovi, že koná špatně? Já vím, že jich je asi hodně, ale kterej a konkrétně a proč?

A nebo je to všechno jen jedna paní povídala?

2 17
možnosti
MK

Stejne jako nikdo nezna je, neznaji oni nas. Stejne tomu tak muze byt i na celostatni urovni, jenze statni urednici znaji pomery ve state lepe nez cizi urednik z bruselu. Cim dal je urednik od obcana, tim mene mu rozumi a tim mene muze rozhodovat v jeho prospech.

9 0
možnosti

M82a44r17e41k 64Š21n42o63b82r

15. 9. 2016 15:23

Jsem s Vámi za jedno. R^[>-]

10 0
možnosti
OK

Pojetí Evropy jako území plného suverénních států se ukázalo jako sebedestruktivní, kdy neustálé konflikty mezi státy začaly růst do gigantických rozměrů, zejména pak ve dvacátém století, kdy přerůstaly již do globálních, civilizaci ohrožujících měřítek.

Ekonomicko-politické společenství evropských zemí se ukazuje jako efektivní cesta k udržování stability, ale jen do chvíle, kdy Evropa, bez ohledu na toto společenství, ztrácí sama sebe, své tradiční hodnoty, své vize...

Nejsem si jist, zda tato krize hodnot obřích rozměrů, kterou spíše vnímáme jen v podobě jejích dílčích symptomů, může být nějak jednoduše zažehnána.

Jsem si však jist, že kdybychom EU jen tak rozbili, lepší zítřky nás rozhodně čekat nebudou. Zejména ve chvíli, kdy Evropa čelí řadě problémů, z nichž uprchlíci jsou jen jedním z mnoha.

2 7
možnosti

M25a16r45e95k 26Š67n65o37b40r

15. 9. 2016 15:29

Problémem je, že současná EU problémy spíše vytváří než aby je řešila. Vezměte si jen třeba společnou evropskou měnu. Všichni jí oficiálně vítali, nikdo si nechtěl připustit problémy, ale ty nastaly. Jak mohou mít země s rozdílnou ekonomickou úrovní společnou měnu? Jak s eurem řešit problémy ekonomiky, které by šly v případě existence řecké drachmy nebo italské liry řešit devalvací (jak tyto země vcelku běžně činily)? Půjčováním, i když všichni víme, že to je jen házení peněz do černé díry. Ten společný projekt, který vznikal při krásně znějících slovech o jednotě, je pro mnoho států dnes spíše celou, která brání efektivnímu a správnému řešení problémů, o tom jsem přesvědčen.

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS