Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P64e40t87r 43S75k58á84c34e31l

26. 2. 2017 22:48

Karma.A protože u článku pana Janoty a i pod článkem předsedkyně není diskuze, uvádím svůj názor zde:

Na článek od pana Petra Hanniga "Politický proces, zatím v sametu" volně navázal pan Janota, když zveřejnil ve středu 22.2.2017 ve 14.05 hod. níže uvedený článek "Jak se to vlastně celé stalo":

A odpoledne tentýž den vyskočil z okna, spáchal sebevraždu! V článku pana Hanniga i v článku pana Janoty jsou závěrečné věty mementem: Pan Jaroslav Janota - Bohužel tento způsob je opravdu až příliš definitivní. Ale je jediný. Není na vybranou. Zdroj:http://janota.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=588297

Pan Petr Hannig - A opět zdůrazňuji. „Občané, starejme se o justici, než se justice začne starat o nás.“

Zdroj:http://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=582000

K panu Janotovi jen dodává Petr Skácel ©:Ale pane Janoto – každý život řešení má,

vždyť modlíme se - „buď vůle Tvá“,

o Tobě vždy, všude a všem svědčíme,

touto cestou a s láskou se před zlem uchráníme.

Takže občané se zdravým rozumem, začněme se starat se Stranou zdravého rozumu (http://www.stranazdravehorozumu.cz/) o budoucnost našeho národa. Dokud je ještě čas, jinak se oni postarají o nás. To jsme si již někteří zažili na vlastní kůži a historie se nesmí v tomto směru opakovat.

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, ale musím ten protest dát zde. Je absurdní, že údajná předsedkyně etické komise nepovolí diskuzi na svém blogu na téma, co mají masmédia činit v případě veřejně oznámené sebevraždy.

3 0
možnosti

Ono se ovšem někdy stane, že se diskuse pod článkem nezobrazuje, přestože ji bloger povolí. Pokud pak článek aktualizujete, tak už se diskuse zpravidla zobrazí, ale to každý bloger (pokud se mu to stane poprvé) nemusí vědět...

0 0
možnosti
Foto

Máte ode mne karmu. Blogger Janota by mohl byt propuštěn v osmi letech za dobré chovani. Mohl by psat bloggy. Stal by se novodobým Kajinkem, natočili by o něm film, měl by peníze za autorská práva a splatil dluhy. A nakonec nic, policie jej před skokem nezachranila. Možná z toho stejne vznikne film, při současné nouzi o scénáře. Třeba další dil Temneho kraje. I já jsem měkká a lidi me dluzi tak asi 25 tisíc, ale exekutory na ně neposilam. Ještě by mi je dlužníci zabili a za to ty peníze nestoji. Navic, když jsem slušně požádala o vraceni závazků, pohrozila mi chytracka, že me da k soudu pro vyhrožování. A dle legislativy prý na to má pravo. Budiž bloggerovi země lehká.

3 1
možnosti
Foto

Je to velice smutná záležitost, protože systém v záchvatovité ochraně nás všech klidně semele kohokoliv. Ještě smutnější je, že jeho "domovská" blogerská základna rozhodla o něm bez něj a stáhla blog na rozloučenou. Zapaluji skutečnou svíčku, protože nám pan Janota bude chybět a snad už jen R.I.P.

6 0
možnosti

P50a26v75e31l 95H59ý62b33l

24. 2. 2017 19:36

Těžko říci, co napsat. Souhlasím s autorkou že nával myšlenek je neucelený.

Ale jedno chci určitě říci: Vždycky když mě bylo nejhůř, utěšovala mne myšlenka odchodu do jiného světa. V podstatě se jí utěšuji dodnes a není důvodu jít něčemu naproti, když tam v podstatě stejně dojdeme. Každý z nás. Pokud si toto uvědomíme, jsou všechny trable úplně zbytečný. Všichni jednou dojdeme do cíle. Někteří čestně a spravedlivě, jiní nikoli.

Pane Janota, chápu vás a pevně věřím, že vám Vaše rozhodnutí nejblyžší odpustí. Ale měl jste bojovat - do poslední kapky krve V

Bůh Vám odpusť.

4 0
možnosti

J42a94n 69R24á66ž

24. 2. 2017 19:28

Budiž panu Janotovi země lehká. A to říkám, i když sebevraždy z důvodu, že někdo neumí nést následky svých činů, neuznávám.

Kamenujte mne, ale:

Pan Janota se zadlužil a nebyl schopen splácet své závazky To je alfa a omega všeho, co následovalo!

Zcela pochopitelně se stejně, jako tisíce jiných, stal předmětem zájmu exekutorů, jejichž pomocí se věřitelé chtěli domoci alespoň částečnému uhrazení svých pohledávek.

Pan Janata nestřílel varovně. Varovné výstřely jsou v uzavřené prostoru mířeny vždy do těch prostor, kde nemohou nikomu ublížit. V daném případě měly být vedeny do podlahy nebo bočních stěn. Pan Janota střílel směrem na dveře, i když věděl, že za nimi stojí člověk.

Byl odsouzen zcela po právu, čímž nechci hodnotit, zda byl, či nebyl trest úměrný jeho provinění. Pan Janota nechtěl nést důsledky svého odsouzení a zvolil konečné a nezvratné řešení. Podle mne je sebevražda naprosto zbytečný a nesmyslný projev neschopnosti nést následky svých činů od člověka, který sám sebe považoval za nadprůměrně inteligentního.

A proto se nepřipojuji k názoru, že pan Janota je jakousi nevinou obětí, kterého k sebevraždě donutil systém

10 7
možnosti

12 let je dlouhá doba.Mám šestiletého syna a za 12 let to bude dospělý muž.Ano,pan Janota střílet neměl.Měl třeba zkusit osobní bankrot,aby svoje dluhy vyřešil.Ale třeba nebyl nikdo,kdo by mu to poradil.Exekuce by měla být vždycky až poslední možnost a neměla by člověka dohánět ke krajním řešením.

4 0
možnosti

Díky, paní Přikrylová, za tenhle text.

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS