Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EU, velkolepý projekt novodobých dějin,odpovídající požadavkům současné moderní Evropy, ve všech oblastech. Nedostatky, které má, je třeba řešit. Některé vyplývají ze složitosti problémů, u jiných je to lidský faktor. Měli by tam působit jen ti nejlepší, což se vždy neděje. Ukazuje se však,svědčí o tom i váš článek, že část společnosti ještě nedozrála a přála by si zrušení EU. Doufám,že je to /snad zatím/ jen menšina.

0 0
možnosti
AS

EU, velkolepý socialistický projekt skončí na smetišti dějin. Protože do ideálů socialistických utopií jistá část společnosti nikdy nedospěje (stejně jako nedozrála k přijmutí myšlenek komunismu a nacismu). Oné části společnosti se říká svobodomyslná a s narůstajícím tlakem eurobyrokracie je tato část společnosti čím dál větší. Se s tím smiřte.

0 0
možnosti
Foto

P12e75t37r 63H12a65h65n

29. 11. 2015 13:50

Jitko - velkokarma. Moloch EU je zbytečný, drahý, nefunkční, svazující a bezbřeze tupě se chovající trafikou pro smělý kolektiv úředníků, ktewré vede asi jediná myšlenka - co nejdýl udržet při životě tu skvěle dojitelnou krávu. EU se chová, jako kdyby měla na peníze tiskárnu a nejen na peníze. Globalizace je zlo...a ještě hloupé bez schopnosti sebereflexe. Merkelová lavíruje nad propastí a hledá, kde nechal tesař díru, ale obávám se, že Němci jsou na tom jako my se Zemanem. Hledá se osobnost! A nenachází. Závidím Slovákům i když p. Kiska je taky romantik, co by zachraňoval nejdřív migranty a pak až někdy chudobu vlastních potřebných. R^

2 0
možnosti
Foto

Podobně se už asi 200 let hroutí USA. A furt nic.

1 0
možnosti
SB

Však ono to udržení jednoty USA stálo v letech 1861 až 1865 přibližně 620 tisíc padlých.

0 0
možnosti
PB

...... dál nebude NIC,- enem se možná (?) začne přemejšlet, spolupráce se vrátí do roviny ekonomické a sociální, suverenita unijních zemí a vnitrostátní právo bude nadřazeno evropskému právu (nikoliv naopak !) a tupá hovada z bruselskýho skleníku budou na hodinu propuštěna bez náhrad VEU !!! 

(o Štětinu se postarám osobně, bez obav !)

8 0
možnosti
IB
ZH

Jo,jo, je to opravdu paradox, že právě největší zastánci a urychlovači integrace EU, jsou v praxi její úspěšní hrobaři. A to je špatně. Jsou naprosto odtržení od ekonomické reality, (€uro pro každého), tak od politické.

Naše Evropské hodnoty jsou dobré, jinak by jsme se neměli tak dobře, ale Brusel i vlády jednotlivých států je vyměňují za zisky několika málo nadnárodních společností. A tento proces se dokonce snaží urychlit smlouvama jako TTIP. Vyměnili bezpečnost za dočasně vysoký sociální standart, čímž nás dostali do totální závislosti na USA. Přece základ pro rozvoj jakéhokoliv státu/soustátí je jeho schopnost si ubránit svoje území a svoje hodnoty.

7 0
možnosti
VM

V97á25c60l43a28v 37M33a19c27h

27. 11. 2015 18:38

neopil jsem se při minulých narozenínách, neopil jsem se ani při těch předminulých kulatých, ale jestli se  Bruselu  opravdu zbavíme, tak budu pod obraz:-)

19 0
možnosti
RH

Osobně si myslím, že integrační proces se může zpomalit, nebo o krůček vrátit, ale je fakticky nezvratný a z dlouhodobé perspektivy nezastavitelný. Jedná se totiž o reakci na globální změny, kde již národní stát není schopen plnit svou roli tak jako dřív.

5 10
možnosti
SB

Ale ono jde i zcela nezbytnou věc udělat tak hloupě, že nakonec se to nepovede a všechno ztroskotá. Což je případ EU.

Mně by se též dobře prováděná evropská integrace líbila více než to, co čeká Evropu po rozpadu EU, ale za ten rozpad nebudou moci euroskeptici, nýbrž ti, kteří to tolik pokazili.

11 0
možnosti
JN
JM

J58i89t35k89a 30M27o75o20d94y

27. 11. 2015 18:16

Omlouvám se, nepodařilo se mi dodatečně do článku vložit zdroj, tedy zde:

http://www.bbc.com/news/world-europe-34940241

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS