Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ty Merkelové výroky mi trochu nesedí. Buď si je jistá, že neztratí volební hlasy, tak potom nezbývá než uvěřit, že většina Němců s ní souhlasí anebo si pod sebou řeže tu samou větev na které sedí.

A pokud s ní větší část voličstva souhlasí i v takovém šílenství, tak jediný závěr je, že pokud to říká Němec, tak je to pravda, protože my, Němci, jsme elita vyvolená k vládnutí.... Jak jinak!?

0 0
možnosti
MK

M36i19l60a54n 90K20e74s44l

1. 9. 2015 15:53

Problém Afriky migrace nevyřeší.Vždyť utečenci jsou okamžitě nahrazeni novými chudáky.Nejhorší na tom je,že těch nových chudáků je několika násobně více než těch,co utíkají.

0 0
možnosti
JC

Jednotně? Vždyť nemáme ani jednotné zásuvky.

1 0
možnosti
VV

Vetsina evropskeho Kontinentu je ma minimale ekvivalentni a Menü ma jednotnou. 

Ale jsou i jini.

1 0
možnosti
AM

No, český národ dostával v minulých desetiletích slušné kapky, tři čtvrtiny národa hajlovaly a 98% volilo komunisty, všechny hodnoty u nás v podstatě odumřely, takže spostě lidí to vaše "za každou cenu" nezní nepřijatelně.

Ale na západ od nás je mezi lidmi slušnosti více a taky mají s fanatismem své zkušenosti, tam lidé "za každou cenu" nepřijmou. Takhle se tam odváží mluvit jen skuteční náckové.

Ano, nekontrolovaný příliv muslimů musíme omezit, ale ne "za každou cenu". To by byla smrt Evropy.

jsme vyspělá civilizace, máme obrovské prostředky -- teď to chce jen silnou politickou vůli a odvážná a přitom civilizovaná řešení.

(například si přestat namlouvat, že muslimové stojí o nějakou demokracii - nestojí).

Tahle krize má potenciál nás posílit, pokud najdeme nezabloudíme na stezku "za každou cenu".

1 3
možnosti
SB

Když se oni budou za každou cenu hnát k nám, nelze je zastavit jinak než též za každou cenu.

Musíte si uvědomit, že proti jenomu "za každou cenu" lze postavit jen opačné "za každou cenu". Nic jiného nepomůže.

6 0
možnosti
JV

Stoprocentni sohlas.Prece jenom nejsou vsichni v CR "divni lidi"

1 0
možnosti
GK

krasne jednoduche videni zivota.

0 3
možnosti
JM

Ale nepovídejte. Nějaký argument?

2 0
možnosti
MR

Dobře napsané R^.

Pak je tu historická zásluha předchozích generací, díky nim se dnes máme dobře a tuto odpovědnost máme vůči dalším budoucím generacím.

Problém je především v naší perspektivě která vidí jen týden dozadu a dopředu. 

Les se taky sází pro příští generace ... .

8 0
možnosti
AS

"Si vis pacem, para bellum" Jestliže chceš mír, chystej válku!

2 0
možnosti
SB

Paní Merkel a mnozí další žádají, aby Evropa postupovala ve věci přistěhovalectví jednotně. To by sice bylo v pořádku, kdyby ovšem ta spolupráce fungovala už od prvních fází. Tedy kdyby například Česká republika měla právo hovořit do toho, kolik Německo dá přistěhovalcům peněz. Právě ty sociální výhody jsou velice často důvodem, proč do Evropy přistěhovalci proudí. Takže oni sem jdou za něčím, o čem jednostranně rozhoduje Německo, ale když už tady jsou, tak se o důsledky máme s Německem dělit?

Prostě jestliže některý problém má fázi A a fázi B, tak dost dobře není možné, aby fáze A byla ve výlučné kompetenci Franty, ale ve fázi B za to nesli společně odpovědnost Franta, Pepík a ještě Kamil.

11 1
možnosti
JR

J73a68n 97R11á64ž

1. 9. 2015 10:24

Vtip je v tom, že Merkelová určuje parametry jednoty. A má na to sílu i prostředky. Evropské fondy. Jednu svoji vlastnost už projevily - korupci a teď ukáží svoji daleko horší vlastnost - politické vydírání!

Historie se opakuje. Bismarck sjednotil Německo pod vedením Pruska a přibral k tomu něco území Francie na západě a něco území Polska a Rakouska na východě. Když to Vilém chtěl rozšířit na celý západ, zamíchala se do toho Británie a USA . Což byla chyba. Kdyby se nezamýchali, vznikla by EU o 70 let dřív, nebyla by druhá světová, o Hitlerovi by nikdo nevěděl...atd.

Němci po dvou prohrách pochopili, že tanky nejsou všemocné, ale peníze ano. A tak dnes vládnou Evropě penězi, ale princip " Alles für Deutschland " zůstal stejný, jako za Bismarcka.

5 0
možnosti
SB

Také jsem dal autorce karmu, protože s ní souhlasím úplně stejně jako Vy.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS